Missie – Horus Huisartsen Zorg – Tilburg
Header afbeelding
Horus Huisartsen Zorg
Lage Witsiebaan 39 5042 DG
Tilburg

Missie

Laagdrempelig toegankelijke, kwalitatief hoogstaande, brede eerstelijnszorg; nu en in de toekomst.

Laagdrempelig toegankelijk:
Dit komt bij onze praktijk onder andere tot uiting door de ruime openingstijden. Ook kan er voor iedere klacht een afspraak worden gemaakt bij een van de artsen op het spreekuur. De afspraken zijn zo nodig altijd op dezelfde dag te plannen, ook kunnen er, indien gewenst, tot 2 weken vooruit afspraken ingepland worden.

Wij zijn van mening dat het opwerpen van drempels om toegang te krijgen tot gezondheidszorg de verkeerde personen afremt een arts te raadplegen.

Kwalitatief hoogstaand:
De praktijk heeft als een van de eerste praktijken in de regio de NHG praktijk accreditatie behaald. Dit geldt als het zwaarste kwaliteitskeurmerk voor huisartspraktijken. Zie voor meer informatie de site van de NPA.

Uiteraard zijn alle werknemers gediplomeerd en wordt er frequent bijgeschoold.

Breed  zorgaanbod:
Zorg die in de eerste lijn kan gebeuren, moet ook zoveel mogelijk in de eerste lijn gebeuren. Dit is niet alleen een maatschappelijk belang, maar ook een individueel patiënt belang. Zo komen er bijvoorbeeld veel minder wondinfecties voor bij chirurgische ingrepen die bij de huisarts gebeuren dan bij vergelijkbare ingrepen die in ziekenhuizen gedaan worden.

De huisarts kan bij gezondheidsproblemen bij chronisch zieken sneller reageren dan een arts in het ziekenhuis en heeft overzicht over de verschillende aandoeningen van de patiënt.

Om dit brede zorgaanbod kwalitatief hoogstaand uit te kunnen voeren hebben alle drie de huisartsen hun eigen aandachtsgebieden. Regelmatig wordt er onderling gebruik gemaakt van elkaars aanvullende expertise.

Nu en in de toekomst:
De gezondheidszorg is in beweging. Als praktijk proberen we mee te veranderen met de wensen en verwachtingen vanuit de maatschappij. In de afgelopen 10 jaar is er de verandering geweest van een solo praktijk met 1 huisarts en 1 assistente, naar de praktijk zoals hij nu is en omschreven is op deze site.

Voor de toekomst is ook opleiding belangrijk. Zowel de nascholingen van de huidige medewerkers als de opleiding van nieuwe artsen en assistentes hebben veel aandacht. Er is structureel een huisarts in opleiding werkzaam in de praktijk en vaak bieden we ook plaats aan een doktersassistente in opleiding.